~ منتديات الـلـؤلـؤة ~

~ منتديات الـلـؤلـؤة ~

عالم أخر من الأقلام المبدعة
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جقائمة الاعضاءالمجموعاتدخولالتسجيل

اذا كنت تريد عمل تبادل اعلاني مع المنتدى تحدث مع المدير من خلال هذا الايميل أو اذا كان لكـ خبرة بالاشراف في المنتدى تحدث مع المدير من خلال هذا الايميل  aymoona23@yahoo.com

شاطر | 
 

 طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
haifa
عضو خبير
عضو خبير


انثى عدد المساهمات: 92
النقاط: 140
احترافك بالمنتدى: 0
تاريخ التسجيل: 07/01/2010

مُساهمةموضوع: طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة   الأربعاء فبراير 17, 2010 7:45 pm



المقادير:
كيلو صدور فراخ مخلية ومقطعة قطع رفيعة.
2 بصلة كبيرة.
2 حبة فلفل رومي مفروم.
ملعقة خل.
3 ليمونات.
ملح وفلفل أسود، والكمية على حسب الرغبة.
قرفة.
خلة الأسنان.
2 بيضة.
ملح وفلفل للبيض.
1 كوب دقيق.
2 كوب بقسماط مطحون.
كمية كبيرة من الزيت للقلي.

للحشو:
1/ 8 كيلو جبنة شيدر.
1/ 8 كيلو لانشون أي نوع.
1/ 8 كيلو زيتون مقطع "أسود أو أخضر".

الطريقة:
1- افرمي البصل كويس جداً واعصريه وخدي الميه بتاعته؛ لاستخدامها في التتبيلة.

2- ضعي ماء البصل في وعاء عميق ومعاه الملح والفلفل والخل وعصير الليمون
والفلفل الرومي المفروم والقرفة، وقلبيهم كويس مع بعض، وبكده تبقى حضّرتي
التتبيلة.

3- ضعي صدور الفراخ في التتبيلة وسيبيهم لمدة ساعتين.

4- بعد ما الفراخ تتّبل، هنبدأ في حشو صدور الفراخ وكل اللي عليكِ إنك
تفردي قطعة الدجاج وضعي عليها شريحة من الجبن الشيدر، وعليها شريحة
لانشون، وقطعتان من الزيتون المقطع.

5- لفي صدور الفراخ على الحشو واقفليه كويس، واحكميها بغلق الجوانب المفتوحة بخلة الأسنان.

6- قلّبي صدور الفراخ الملفوفة في الدقيق وبعد كده حطيها في البيض، وبعدين غطيها بالبقسماط كويس من كل الجوانب.

7- سخني الزيت كويس جداً على نار عالية وابدئي بوضع الكوردون في الزيت
واحدة واحدة بحرص، وبعد كده خففي النار علشان تتحمر على نار هادية، وقبل
ما تشيليها من الزيت علّي النار علشان تكون مقرمشة.

ولو عايزة تظبطي الأكلة تمام وتبقى ولا أحسن شيف ممكن تعملي مع "الكوردون بلو" صوص الكريمة بالكرّات.

ومكوناته هي..
كرّات مقطع قطع صغيرة.
2 معلقة كبيرة زبدة.
1/ 2 كوب كريمة لباني مخفوقة.

ودي طريقته..
1- سخني الزبدة في طاسة صغيرة على نار هادية، وبعدين ضيفي عليها الكرّات
المقطع، وسيبيهم على النار من 7 إلى 8 دقائق مع التقليب المستمر.


2- ضيفي عليهم الكريمة وسيبيهم لغاية ما الكريمة تسخن، وبعد كده قدّمي الصوص مع الـ"كوردون بلو" وهو ساخن.. وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ليل الالم*
عضو محترف
عضو محترف


انثى عدد المساهمات: 138
النقاط: 174
احترافك بالمنتدى: 0
تاريخ الميلاد: 15/09/1990
تاريخ التسجيل: 23/01/2010
العمر: 23
العمل/الترفيه: النت
المزاج: رايقه

مُساهمةموضوع: رد: طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة   الخميس فبراير 18, 2010 12:50 am

الله يعطيك العافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
haifa
عضو خبير
عضو خبير


انثى عدد المساهمات: 92
النقاط: 140
احترافك بالمنتدى: 0
تاريخ التسجيل: 07/01/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة   الخميس فبراير 18, 2010 8:21 am

ليل الالم
نورتي
ويارب تكوني استفدتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
:.ADMIN:.
المدير العام
المدير العام


ذكر عدد المساهمات: 456
النقاط: 1024
احترافك بالمنتدى: 0
تاريخ الميلاد: 04/04/1988
تاريخ التسجيل: 23/12/2009
العمر: 26
العمل/الترفيه: مدير منتدى اللؤلؤة
المزاج: سعيد

مُساهمةموضوع: رد: طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة   الخميس فبراير 18, 2010 10:31 am

وصفة جميلة

شكرا لكي الأخت هيفا على جمال ما طرحتيه

وبارك الله فيكي وفي مواضيعك

وفي انتظار جديدك المشيق

elloaloaa~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://elloaloaa.ba7r.org
haifa
عضو خبير
عضو خبير


انثى عدد المساهمات: 92
النقاط: 140
احترافك بالمنتدى: 0
تاريخ التسجيل: 07/01/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة   الأحد فبراير 21, 2010 8:46 am

ادمين
اهلا بك
ويارب تكون عجبتك الوصفه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقه تحضير الكوردن بلو مع الصورة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» تحضير الجن وتسخيره لاى شيء
» طريقه عمل التبسي العراقيه
» شباب وبنات المنتدى ممكن تعطوني رايكم بهي الصورة
» شرح مفصل طريقه التفليش على بوكس mx.key

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
~ منتديات الـلـؤلـؤة ~ :: الاقســـام الاجتماعــيـــه :: مُنْتَدَىّ الْمَطْبَخْ وَالْوَصِّفَاتِ الْلَّذِيْذَةِ-